Vlasnik sedmičnjaka i portala ucjenjivao regionalno poznatog oftamologa iz RH?

Radiosarajevo.ba
Vlasnik sedmičnjaka i portala ucjenjivao regionalno poznatog oftamologa iz RH?
Foto: Specijalna bolnica Svjetlost / Nikica Gabrić

Zagrebačka policija je u petak, 14. februara privela glavnog urednika sedmičnjaka 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekanić. Osumnjičeni su za krivično djelo pokušaj iznude.

Kako piše Jutarnji list. sumnjiči ih se da se u proteklih nekoliko sedmica ucjenjivali poznatog hrvatskog oftamologa Nikicu Gabrića koji je osnivač i direktor Specijalne bolnice Svjetlost.

Sumnja se da su mu "nudili" da povuku planiranu seriju tekstova o njemu, čiji bi sadržaj navodno bio kompromitirajući za njega, ako im na adekvatan način nadoknadi "troškove".

Također navodno, nisu tražili predaju konkretnog novčanog iznosa, već da njegova klinika i zainteresovani partneri plate oglas na na odgovarajućem broju stranica u sedmičnjaku koje bi se "ispraznile" povlačenjem tekstova o njemu. Spomenuti oglasni prostor navodno bi koštao oko 200.000 kuna (skoro 50.000 maraka).

Neslužbeno, Gabrić je odbio to prihvatiti, a onda je sedmičnjak objavio seriju tekstova u kojoj ga "prokazuju" kao šefa masonske lože.

Ostatak teksta Jutarnjeg lista pročitajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije