Vladimir Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Vladimir Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

S obzirom na to da je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, na udaru će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini, javlja Tanjug

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore najavili su da će najvjerojatnije danas reagirati povodom odluke ruske administracije. 

Dekret o "određenim ekonomskim mjerama", kako je saopćeno iz Kremlja, potpisao je predsjednik Rusije Vladimir Putin, javlja podgorički Dan

Mjere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize, podsjeća list. 

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen. 

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Vijeća Europske unije, kojim je za 53 ruska i ukrajinska državljanina zabranjen ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije