Vladika Grigorije se izvinio u Dubrovniku

Radiosarajevo.ba
Vladika Grigorije se izvinio u Dubrovniku

Vladika Grigorije zamolio je za oprost i pozvao na praštanje u dubrovačkoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije.

Episkop zahumsko-hercegovački Grigorije prisustvovao je na poziv dubrovačkog biskupa Mate Uzinića molitvi za jedinstvo hrišćana u dubrovačkoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije u utorak u popodnevnim časovima, piše "Politika“, a prenosi B92.

U govoru nakon molitve, vladika Grigorije je istakao kako je preduslov svakog jedinstva riječ 'oprosti', koja ima moć da zagrli i onoga koji nas ne voli i da otopi mraz mržnje u onome koji zlo misli.

"Treba da govorimo uvijek i iznova: oprosti nam, Bože, grijehe naše. I jednako tako snažno i iskreno – oprostite, braćo i sestre, jer Otac naš oprostiće nama dugove naše, samo ako i mi opraštamo dužnicima svojim“, rekao je vladika Grigorije.

On je istakao da je te riječi važno uputiti u Dubrovniku:

"Iako je preživio mnoge nesreće, nadasve je grad sreće i gostoprimstva, jer on dočekuje i ide u susret drugima. Utoliko je značajnije naše susretanje u prizivu mira, blagoslova i jedinstva, kojem treba da teži svaka duša žedna živoga Boga“.

On je pozvao sve vjernike da budu propovijednici evanđelja, koji praštanjem i ljubavlju poražavaju zlo, preobražavajući ga u dobro, te na zaokret nakon što hrišćani Istoka i Zapada vijekovima nisu blisko i otvoreno razgovarali.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije