Vlade Srbije i RS-a na zajedničkoj sjednici

Radiosarajevo.ba
Vlade Srbije i RS-a na zajedničkoj sjednici

Vlade Srbije i Republike Srpske održat će danas u Beogradu zajedničku sjednicu na kojoj će, između ostalog, biti riječi o saradnji u oblasti energetike, zdravstva i privrede.

Prije zajedničke sjednice dviju vlada, premijer Srbije Mirko Cvetković sastat će se s premijerom Republike Srpske Aleksandrom Džombićem, saopćila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nakon zajedničke sjednice, premijeri Cvetković i Džombić održat će konferenciju za novinare u pres-sali Vlade Srbije, a bit će potpisana i dva memoranduma o razumijevanju, prenio je Tanjug.

Ministri unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Stanislav Čađo potpisat će memorandum o razumijevanju između MUP-a Srbije i MUP-a RS, dok će državni sekretar Bojan Đurić i ministrica Srebrenka Golić potpisati memorandum o razumijevanju između Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a.

Prošla, prva sjednica dviju vlada održana je u martu ove godine u Banjoj Luci, a tom prilikom premijeri Cvetković i Džombić ocijenili su da odnosi Beograda i Banje Luke nikad nisu bili na višem nivou, a potpisani su i ugovori o dva kredita vrijedna oko 21 milion konvertibilnih maraka. Jedan kredit od 16,5 miliona namijenjen je za nabavku 200 vagona za potrebe RS-a, a drugi od 4,5 miliona za nabavku računarske opreme za škole u RS-u.

Srbija i RS su do sada, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, potpisale 27 sporazuma, a u pripremi je još šest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije