Više desetina članova kavačkog klana uhapšeno u Sloveniji

0
Radiosarajevo.ba
Više desetina članova kavačkog klana uhapšeno u Sloveniji
Foto: policija.si / Policija u Sloveniji / ilustracija

Slovenska je policija nedavno uhapsila više desetaka članova "slovenske podružnice" kriminalne organizacije Kavački klan, koja ima izvorište u Crnoj Gori, a djeluje u Srbiji i više drugih država, objavljeno je u utorak.

Dobro organizovana kriminalna organizacija u Sloveniji je djelovala od 2018. godine i imala 60-ak članova, a veći dio uhapšen je u akciji koju je, u saradnji sa stranim sigurnosnim službama, slovenska policija izvela prije desetak dana, na području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra, provodeći i  23 kućne pretrage.

Operacija je izvedena nakon što je nedavno u Srbiji uhapšen navodni šef spomenute kriminalne organizacije , Dragoje Zvicer, koja se bavi krijumčarenjem narkotika i oružja, piše mariborski Večer.

Navodno je uhapšeno više desetaka članova slovenskog dijela mreže Kavačkog klana, a neki će se od optužbi braniti sa slobode.

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs prošle je sedmice boravio u radnom posjetu Srbiji, dok u utorak u posjetu Ljubljani boravi srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije