Vidović Krišto prozvala hrvatske diplomate u BiH: Bili su Sanaderovi bliski saradnici

0
Radiosarajevo.ba
Vidović Krišto prozvala hrvatske diplomate u BiH: Bili su Sanaderovi bliski saradnici
Printscreen / Vidović Krišto prozvala hrvatske diplomate u BiH

Hrvatski sabor raspravlja o Deklaraciji o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, koju je predložio saborski Odbor za Hrvate izvan Hrvatske, a u kojoj se poziva na "izmjene Ustava BiH i izbornog zakona u cilju ostvarenja ravnopravnosti hrvatskog naroda u našoj zemlji".

Deklaracija je donesena u decembru 2018. godine, a u utorak se o položaju Hrvata u BiH raspravlja i u Saboru.

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman predstavio je izvještaj o Deklaraciji i važnosti Hrvata u BiH.

Prve su se za repliku javile Ljubica Maksimčuk i zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto.

"Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Sabolić bio je bliski suradnik Ive Sanadera i njegove desne ruke Biance Matković. Hrvatski konzul u Tuzli, Ivan Bandić je po službenom životopisu bio udbaški nasilnik krajem 80-ih godina. Postavlja se pitanje koji su kriteriji za postati hrvatskim diplomatom? Iz priloženoga vidimo kako su to korupcija i pripadnost UDB-i", rekla je Vidović Krišto.

Saborska zastupnica upitala je sljedeće: "Ukoliko nemaju pripadajuću udbaški karijeru, mogu li se uopće javiti za posao u Ministarstvu?".

"Hrvatski veleposlanici su profesionalci i najveći politički predstavnici u toj zemlji. Spomenuli ste imena, Sabolić je diplomat koji je stasao u MVEP. On je domoljub, patriot, a svatko je odgovoran za vlastite postupke. Biti hrvatski diplomat, ili diplomat općenito to je 24 sata dnevno predanog rada za domovinu. Nismo ravnodušni ako netko to krši, onda ćemo te osobe sankcionirati na neki način", odgovorio je ministar Grlić Radman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije