Vesna Pusić: Hrvatski državljani, ne putujte u Irak!

Radiosarajevo.ba
Vesna Pusić: Hrvatski državljani, ne putujte u Irak!

Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić naglasila je kako je ministarstvo u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanikom u Iraku, te kako je većina hrvatskih državljana povučena iz zemlje kao i da se ne preporučuje odlazak u Irak.

Pusić je izjavila da je obaviještena da su domaće firm koje imaju svoje zaposlenike u Iraku većim dijelom vratile ljude u Hrvatsku. Jedan dio hrvatskih državljana koji su još u Iraku nalazi se u sjevernom dijelu zemlje koji je pod kurdskom kontrolom, a drugi dio u južnom.

Naša preporuka je povratak i da se ne putuje u Irak. Međutim, oslanjamo se na procjene našeg veleposlanika koji nas dva do tri puta dnevno obavještava o situaciji u Iraku“, izjavila je ministrica Pusić.

Usljed ratne krize koja je eskalirala u Iraku, strani državljani se povlače iz te zemlje zbog životne opasnosti kojoj su izloženi, piše Anadolu Agency.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije