Velikosrpske ideje nisu srpski interes

Radiosarajevo.ba
Velikosrpske ideje nisu srpski interes

Predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u srijedu da bi, da je na mjestu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, otišao u Vukovar i Srebrenicu i naglasio da velikosrpske ideje iz Nikolićevih misli i riječi moraju nestati.
 
„Očekujem od Nikolića da vodi računa o interesima srpskog naroda, što znači da velikosrpske ideje moraju nestati iz njegovih misli i riječi“, rekao je Tadić u intervjuu za hrvatski "Globus".
    
On je dodao da su se kod Nikolića desile neke promjene koje on mora potvrditi i djelima. Kako je rekao lider DS, treba napraviti iskorak, pružiti ruku, izviniti se. Tadić je takođe dodao da bi bilo korisno da se sastanu Nikolić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.
    
Na pitanje da li je koalicija SPS i SNS, na koju se s velikim oprezom gleda u Hrvatskoj i međunarodnoj zajednici, opasnost za stabilnost regiona, Tadić kaže da bi bio srećan kad se to ne bi desilo zbog velikog napora koji je uložen u stabilizaciju regiona. 
 
„Sve što sam lično radio bilo bi poništeno i bio bih nesrećan kad bi crveno-crna koalicija imala takve efekte na stanje u regionu“, rekao je on.
 
„Apelujem na lidere crveno-crne koalicije da budu suzdržani i da ni po koju cijenu ne poništavaju dostignuća u regionu“, rekao je on.
    
Govoreći o odnosima s predsednikom Ivom Josipovićem, Tadić je rekao da sve što su njih dvojica do sada uradili može biti dovedeno u pitanje.
     
„Da li je izgubljeno, tek ćemo vidjeti jer se bez srpsko-hrvatskih odnosa ne može riješiti konfliktnost regiona“, naveo je Tadić.
    
On je takođe izrazio razumjevanje za obrazloženje Josipovića zašto nije došao na Nikolićevu inauguraciju.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije