Veliko nevrijeme u regiji: Građani u Srbiji snimili tornado, nekoliko povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Veliko nevrijeme u regiji: Građani u Srbiji snimili tornado, nekoliko povrijeđenih
Veliko nevrijeme zavladalo je prethodnih dana širom regiona, te iako su njim najviše pogođeni pojedini gradovi u Hrvatskoj, ni Bosna i Hercegovina nije izbjegla posljedice nešto hladnije fronte nad Balkanom.

Ipak, najstrašnije scene zabilježene su na području Srbije, gdje su građani snimali formiranje tornada, koji na svu sreću nije dostigao punu snagu, prenosi Kurir.

 

Kako se navodi, na teritoriji općine Stara Pazova, ovo nevrijeme je djelomično ili potpuno oštetilo spomenike na grobljima, a ima i spomen-obilježja koja su potpuno uništena. Također, veliki je i broj stabala koja su pored ceste pala usred jakog vjetra, zbog čega ekipe staropazovske Čistoće svakodnevno rade na čišćenju i prohodnosti puteva.

Teška situacija bila je i u drugim dijelovima Srbije, zbog čega su hitne službe imale "pune ruke posla", a zabilježeno je i nekoliko povrijeđenih ljudi, među kojima su tri muškarca od kojih je jednog vjetar odnio u prozor, drugom je željezna ograda pala na leđa, dok je na trećeg palo stablo.

Također, u nevremenu je nestao i jedan muškarac na Dunavu, dok je jedan petogodišnji dječak iz Borče, na kojeg je palo stablo, u životnoj opasnosti.

Snažan vjetar prevrtao je kontejnere, nosio je dijelove krovova, a materijalnu štetu tek treba zbrojiti. Ljudi tvrde da su bježali kako bi se spasili od nevremena, javlja Alo.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije