Veliko nevrijeme hara Hrvatskom: Potoci teku kroz ulice

2
Radiosarajevo.ba
Veliko nevrijeme hara Hrvatskom: Potoci teku kroz ulice
Foto: Screenshot/Facebook / Automobil pod vodom

Glina, korzo je pod vodom! Vatrogasci su na terenu - poručila je zamjenica gradonačelnika Branka Bakšić Mitić, podijelivši ovog ponedjeljka snimke iz Gline koje pokazuju velike količine kiše koje su napadale s promjenom vremena.

Kiša je u večernjim satima stigla i do Zagreba, a radarske snimke pokazuju kako je pod oblacima gotovo cijela Hrvatska. U Glini su lokali u centru puni vode, a u Kutini su neke ulice nakratko bile pretvorene u potoke pa su na ispumpavanju intervenirali vatrogasci.

"Oko 18,30 obilne količine oborina potopile su u kratkom vremenu Glinu", izvijestila je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić na platformi X.

Dragan Bursać: Odlična vijest za sve, Putin širom otvorio vrata za preseljenje u Rusiju!

Dragan Bursać: Odlična vijest za sve, Putin širom otvorio vrata za preseljenje u Rusiju!

Gradonačelnik Gline Ivan Janković izvijestio je da su lokali u centru grada puni vode, a zbog velike količine padavina u kratkom vremenu potopljena je Ulica S. i A. Radića, Korzo te nekoliko okolnih ulica.

"Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina I DVD Viduševac podijeljene su vreće s pijeskom na kritičnim lokacijama. Nažalost, u neke lokale na Korzu ušla je voda. 

Večeras oko pola 7 uslijed izvanredne količine oborina u kratkom vremenu, potopljena je ulica S.i A. Radića, Korzo i...

Posted by Ivan Janković on Monday, August 19, 2024

Ispumpavanjem na samom Korzu i Banovcu te smanjenjem padalina, voda se povlači, a s obzirom na daljnje padaline aktivnosti će trajati dok se situacija ne stabilizira", objavio je Janković na svojoj facebook stranici.

Nešto poslije 22 sata jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma. Situacija se brzo normalizirala, jer pljusak nije bio dugotrajan.

I dalje pada!

Posted by Branka Bakšić Mitić on Monday, August 19, 2024

Za Hrvatsku je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio kako će u ponedjeljak prevladavati oblačno i nestabilno vrijeme, i time obilježiti kraj toplinskog vala koji je trajao u Hrvatskoj od prošle sedmice.

Kopno Hrvatske uglavnom je ovog ponedjeljka bilo pod narandžastim meteoralarmom zbog upozorenja o grmljavinskom nevremenu i većim količinama kiše, dok se za sutra očekuje djelomično smirivanje. 

"Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Crkvena ulica u Kutini.

Posted by KuTina info on Monday, August 19, 2024

Prema večeri razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, u noći ponegdje na obali i bura.

Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 stepeni Celzijusa" najavljuje DHMZ za sutra, dok je meteorolog Krunoslav Mikec prognozirao za HRT vrijeme u idućim danima. 

"U utorak još ponegdje na kopnu kiša, moguće i grmljavina, a pljuskovi su izgledni i u srijedu. Pritom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima.

Zvona kutinske župne Crkva Sv.Marije Snježne, Kutina i danas su zvonila uoči dolaska super ćelije i oluje. Hvala župniku! Hvala Gospi Snježnoj! Majko Božja moli za nas!

Posted by KuTina info on Monday, August 19, 2024

U četvrtak pak pretežno sunčano. Temperatura bez veće promjene. Na Jadranu će u četvrtak također prevladavati sunčano, a obilje sunčanog vremena i u srijedu, pri čemu uglavnom samo u Istri može biti lokalnih pljuskova.

Na njih valja računati tijekom utorka duž cijele obale.

Puhat će bura, ponegdje i jaka, posebice u četvrtak, a na jugu će još i u utorak biti juga, u srijedu prolazno sjeverozapadnjaka" najavljuje, piše Večernji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije