Veliki studentski protest u Podgorici

Radiosarajevo.ba
Veliki studentski protest u Podgorici

Nekoliko stotina studenata protestovalo je u ponedjeljak ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, tražeći bolje uslove studiranja.

 Protest je organizovala Studentska unija, a u pitanju je prvi javni protestni skup crnogorskih visokoškolaca u posljednje dvije decenije.
   
Studenti su nezadovoljni zbog nepravilne primjene Bolonjske deklaracije, visokih školarina, ali i opšte ekonomske i socijalne situacije u Crnoj Gori.
   
Oni su na protestu zahtijevali poboljšanje uslova studiranja, unapređenje smještaja u studentskim domovima, kao i stopiranje prekobrojnog upisa na fakultete.
   
Studenti su zatražili da o problemima koji ih muče razgovaraju s predstavnicima Skupštine i Vlade Crne Gore, poručivši da će sačekati 15 dana da budu primljeni na razgovor u te dvije institucije.
 
U suprotnom, kako su naveli, ponovo će se organizovati protest.
   
Predsjednik Upravnog odbora Unije studenata Demir Hodžić kazao je da je zadovoljan odzivom studenata na protest.
   
- Nedavno smo registrovani i nismo uspjeli do sada da se bolje organizujemo i da kontaktiramo ljude iz Vlade i Skupštine, ali očekujemo da će naći vremena i prostora da razgovaraju s nama , kazao je on.
   
Studentski protest podržali su predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije