Velika tragedija: U porodičnoj kući pronađena tijela braće

Radiosarajevo.ba
Velika tragedija: U porodičnoj kući pronađena tijela braće
Foto: EPA / Kosovska policija

U porodičnoj kući u Prilužju, u općini Vučitrn, jutros su pronađena tijela braće Bratislava i Dragana Đorića, a Kosovska policijska služba pokrenula je istragu, rekao je koordinator Srpske liste za ovu opštinu Milan Kostić. Tijela su pronađena oko 10 sati.

Kostić je naveo da su tijela pronađena danas oko 10 sati i odmah prebačena na Institut za sudsku medicinu u Prištinu, gdje će obdukcijom biti utvrđen uzrok smrti.

Mještani Prilužja, najvećeg srpskog sela na putu Priština-Kosovska Mitrovica, sumnjaju da je uzrok smrti trovanje metil-alkoholom.

U nedjelju, 14. juna, u Prilužju je, također, pod sumnjivim okolnostima preminuo Miodrag Bojković.

Mještani tvrde da je nepoznato lice iz Orahovca u posljednjih 15-ak dana u više navrata prodavalo rakiju lozovaču po cijeni od 1,6 eura za litar, iako je njena prava cijena od pet do sedam eura.

Kostić, također, sumnja da je uzrok smtri trojice mještana trovanje metil-alkoholom, što će obdukcijom biti utvrđeno, piše ATV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije