Velika potraga u Hrvatskoj: Na otoku Krk nestali otac i sin

0
Radiosarajevo.ba
Velika potraga u Hrvatskoj: Na otoku Krk nestali otac i sin
Foto: Youtube / Ilustracija

Centar za usklađivanje, traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od sinoć koordinira traganje za dvije osobe, otac i maloljetno dijete, iz Njemačke koji su nestali tokom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom kod Krka. 

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, s istočne obale otoka Krka, jutros oko deset sati.

U potregu se u međuvremenu uključilo i Ministarstvo obrane, tako što su angažirali avion Pilatus PC-9.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

”Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka”, napisali su na Twitteru.

Akcija traganja za nestalima nastavlja se tokom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

Podsjetimo, prije samo dva dana u uvali Petrina na otoku Krku pronađeno je i spašeni su 22-godišnji Brazilac i Poljakinja koji su se kajakom iz Selca uputili prema Novom Vinodolskom. Pronađeni su srećom živi i neozlijeđeni, ali su bili jako iscrpljeni.

Oni su unajmili kajak kako bi razgledali obalu, ali prethodno nisu provjerili vremensku prognozu. Kad su se otisnuli od obale, vremenski uslovi su se pogoršali pa se nisu uspjeli vratiti, niti mobitelom pozvati pomoć. U međuvremenu je bila aktivirana još jedna potraga za kajakašima, Hrvatom i Nijemcem, koji su se kajakom kretali morem u području između Supetarske drage na Rabu, krčkim arhipelagom i Crikvenice, piše Morski.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije