Velika akcija, pretres kuće muftije Zukorlića

Radiosarajevo.ba
Velika akcija, pretres kuće muftije Zukorlića

U nekoliko gradova Srbije u toku je velika akcije SBPOK-a i Tužilaštva za organizovani kriminal na razotkrivanju finansijskog kriminala i do sada su privedena 22 osumnjičena. Kako je objavio Blic.rs, uhapšeno je 14 direktora i vlasnika privatnih preduzeća i osam carinika.

Prema posljednjim informacijama, vrši se i pretres kuće muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru.

Osumnjičeni se navodno ovim radnjama bave od 2009. Svi uhapšeni carinici zaposleni su u carini u Subotici

Uhapšeni se terete da su uvozili robu iz EU i umanjivali cijene robe u dogovoru sa carinicima. Sačinjavali su fiktivnu dokumentaciju i oštetili budžet Srbije za milijardu dinara. Akcija se, uz asistenciju Žandarmerije, izvodi u Beogradu, Novom Pazaru, Pančevu, Kikindi, Subotici i Novom Bečeju, odakle su preduzeća čiji su vlasnici i direktori privedeni. 

"Uhapšeni vlasnici i direktori firmi su od 2009, sa službenicima carine u Subotici, pri uvozu i carinjenju roba porijeklom iz zemalja EU i evroazijskih država umanjivali cijenu, a smanjenjem poreza i carina budžet Srbije je oštećen za oko milijardu dinara", potvrdio je direktor policije Milorad Veljović

U toku su pretresi na 45 različitih lokacija širom Srbije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije