Većina protiv miješanja crkve u obrazovanje

Radiosarajevo.ba
Većina protiv miješanja crkve u obrazovanje

Uvođenje zdravstvenog i seksualnog vaspitanja u škole u Hrvatskoj podržava 41,5 posto građana, a miješanju Katoličke crkve u obrazovni sistem protivi se 56,2 posto građana, pokazalo je istraživanje agencije Promocija plus o seksualnom vaspitanju.

Zdravstveni odgoj: Pismo nastavnice učeniku

Protiv uvođenja zdravstvenog i seksualnog vaspitanja je 22,3 posto ispitanika, dok 35 posto smatra da je seksualno vaspitanje, kao dio zdravstvenog vaspitanja, moralno neprihvaljivo za katolike i da roditeljima treba prepustiti pravo izbora.

Birači SDP-a u najvećem broju podržavaju ovakav korak - čak 74,3 posto, dok je ta podrška od birača HDZ-a daleko manja - 18,8 posto, pokazalo je istraživanje o društvenim i političkim preferencijama, javili su hrvatski mediji.

Crkva dijelila letke protiv zdravstvenog odgoja

Posljednjih mjesec dana u Hrvatskoj je obilježio sukob Ministarstva obrazovanja i Katoličke crkve u vezi sa zdravstvenim, odnosno seksualnim vaspitanjem, a ta se tema postavljala i ispred ekonomske krize.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije