Vatrena stihija zahvatila okolicu Splita

Radiosarajevo.ba
Vatrena stihija zahvatila okolicu Splita

Od jučer, 12 marta, požari su zahvatili okolicu Splita, a iako se sinoć činilo da su vatrogasci uspjeli staviti vatru na brdu iznad Piska kod Omiša pod kontrolu, jutros je požar i dalje aktivan, te se širi.

Moguće je i zatvaranje Jadranske magistrale, objavio je Dnevnik.hr. Na istom portalu piše i kako je vatra do jutros zahvatila oko 25 hektara površine te da u njegovu gašenju učestvuje 30 vatrogasaca i jedan kanader.

Zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić kaže kako je problem to što povremeno puše bura i, s mora, tramontana koji razbuktavaju vatru i mijenjaju joj pravac kretanja. Požar, jeste sinoć lokaliziran, ali se poslije ponoći i jutros ponovno aktivirao, objasnio je Kuvačić.


Gašenje požara (Pixsell, Dnevnik.hr)

Dnevnik.hr podsjeća i kako je prekjučer veliki požar izbio kod Solina i Omiša, i to na desetak mjesta, a vatrogasci su čitav jučerašnji dan imali posla s gašenjem i sanacijom tih požarišta. Zbog iznimno jake bure gašenje im je bilo otežano.

HRT je objavio kako je požar, koji je sinoć oko 19 sati buknuo u Gornjoj Podstrani kod Splita lokaliziran nakon sat i pol rada 25-ice vatrogasaca. Veliki požar pokraj Rupotina iznad Solina, u kojem je izgorjelo 110 hektara borove šume te maslinika i niskog raslinja, lokaliziran je oko ponoći. Tridesetak vatrogasaca s devet vozila dežuralo je cijelu noć na ovoj lokaciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije