Vatrena stihija progutala skladište u Osijeku: Građani dobili upozorenje da ne izlaze van

0
Radiosarajevo.ba
Vatrena stihija progutala skladište u Osijeku: Građani dobili upozorenje da ne izlaze van
Foto: Printscreen / Facebook / Požar u Osijeku

U pogonu osječke kompanije "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju lokalizirati profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice, saopćio je osječki gradski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je kako kako požar još uvijek nije pod kontrolom, a uz osječku Javnu vatrogasnu jedincu, u gašenju su angažovana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja.

Na Facebooku je jutros rano, 4. oktobra, oko 5 sati objavio videosnimku vatrene stihije uz poruku da je stanje još uvijek iznimno ozbiljno.

Zabranjeno održavanje 'Protesta za bolje obrazovanje': Ovo su komentari sindikata i MUP-a KS

Zabranjeno održavanje 'Protesta za bolje obrazovanje': Ovo su komentari sindikata i MUP-a KS

Ističe kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, da požar za sada još nije lokaliziran, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih kompanija, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara.

Za sada nema mjerenja, ali s obzirom na ogromne količine dima i plinova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike, poručio je dogradonačelnik Vulin.

Napominje kako je u pitanju požar deponija plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procjenjuje na više hiljada kvadratnih metara te da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom djelovanju plinova do daljnjega na snazi, prenosi Jutarnji.hr.

Hvala našim hrabrim vatrogascima! 🙏❤️

Posted by Dragan Vulin on Tuesday, October 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije