Vatren govor Šešelja u Vijeću Europe: Srbija nikada neće ući u EU

Radiosarajevo.ba
Vatren govor Šešelja u Vijeću Europe: Srbija nikada neće ući u EU
Završnog dana januarskog plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, vatren govor održao je Aleksandar Šešelj, poslanik Srpske radikalne stranke.

Šešelj poručio je da je "država Kosovo teroristička organizacija na čelu s ratnim zločincima i kriminalcima čija je osnovna privredna grana trgovina ljudskih organima otetih i zarobljenih i Srba i Albanaca".

Aleksandar Šešelj je član stalne delegacije Narodne skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

"Europska unija je pomogla kreiranju ove 'terorističke države' u srcu Europe i jedan je od njenih glavnih sponzora", rekao je Šešelj mlađi, sin lidera srpskih radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja.

On je rekao da EU uslovljava Srbiju i da je neće prihvatiti u članstvo ukoliko ne prizna nezavisnost Kosova i dodao da je to svima jasno.

"Srbija nikada neće postati članica Europske unije, zato što to srpski narod ne želi, niti će ikada prihvatiti nezavisnost lažne države Kosovo", poručio je Šešelj junior.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije