Vakcinisani koji se zaraze koronavirusom griješe u jednoj stvari

6
Radiosarajevo.ba
Vakcinisani koji se zaraze koronavirusom griješe u jednoj stvari
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Najveći broj zaraženih koronavirusom koji su morali da budu hospitalizovani nisu vakcinisani ili su vakcinisani samo jednom dozom.

Ipak, ima i onih koji su primili obje doze vakcine, a ipak su završili u bolnici. Ovakva situacija događa se širom svijet.

U čemu griješe vakcinisani objema dozama koji su ipak dobili COVID-19 za Telegraf.rs govorila je doc. dr Tatjana Adžić Vukičević, direktorica COVID bolnice u Batajnici.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

"Verovatnoća da se vakcinisane osobe razbole od kovida-19, ukoliko nose maske i poštuju mere, vrlo je mala", kaže doc. dr Adžić Vukičević za Telegraf.

"Međutim, treba imati na umu da imunitet posle prve i druge doze vakcine kratko traje, najviše šest meseci i zbog toga bi trebalo da primimo i treću dozu".

Prema njenim riječima, osobe koje su primile obje doze vakcine i potom se ipak razboljele od COVID-19, ne bi trebalo da “preskoče” primanje buster doze. Tu dosta ljudi pravi grešku.

"Kao i svi koji su preboleli COVID-19, posle šest meseci trebalo bi da prime i treću dozu vakcine", kaže direktorica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije