Uzrok tragedije kod Morače još uvijek nepoznat

Radiosarajevo.ba
Uzrok tragedije kod Morače još uvijek nepoznat

Crnogorski državni tužilac Vojislav Grujić izjavio je danas da jošnije utvrđen uzrok teške saobraćajne nesreće na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, u kojoj je jučer poginulo 18 turista iz Rumunije.

Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori

On je rekao da je sigurno jedino da je u vrijeme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.

"Tokom dana trebali bi izvući olupinu autobusa iz provalije, a u daljem postupku, angažovanjem vještaka saobraćajne struke koji je od sinoć na mjestu događaja, utvrdićemo uzrok nesreće", kazao je Grujić.     

Prema njegovim riječima, dodatno će se provesti postupak u cilju otkrivanja svih potrebnih parametara radi utvrđivanja uzroka nesreće, javlja Tanjug.

"Tek nakon što se utvrde sve činjenice koje se odnose na stanje puta i brzinu kretanja autobusa u trenutku nesreće, ali i nakon tehničkog pregleda vozila, znat će se i uzrok tragedije" , kazao je Grujić novinarima.

U sudaru rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, poginulo je 18 putnika, a 29 je teško povrijeđeno, od kojih se četvoro i dalje nalazi u životnoj opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević saopštio je ranije da se sudar dogodio kada je autobus, rumunskih registarskih tablica, iz za sada nepoznatih razloga, sletio s mosta Ždrijelo, kod manastira Morača.  On je naveo da je autobus završio u provaliji dubokoj više od 30 metara.

Prema riječima Konjevića, u autobusu je bilo 46 putnika, a uglavnom su u pitanju stariji ljudi. Rumunske vlasti uputile su avion, kojim će biti vraćeni preživjeli u sudaru autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije