Užas u šumi kod granice sa Bosnom i Hercegovinom: Pronađena tri tijela i 20 migranata

3
Radiosarajevo.ba
Užas u šumi kod granice sa Bosnom i Hercegovinom: Pronađena tri tijela i 20 migranata
Foto: HGSS / Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije Stara Gradiška u Hrvatskoj obavijestili su Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske da su tokom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje, blizini granice sa BiH, zatekli 20 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U njihovoj blizini pronađena su dva tijela nepoznatih osoba, za koje za sada nije poznat uzrok smrti te slijedi medicinska obdukcija, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u saradnji s pripadnicima HGSS-a sve do popodnevnih sati, kada je pronađeno tijelo.

Iz hrvatske policije kažu da slijedi uviđaj te daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

Užas na farmi krava kod Osijeka: Radeći za mašinom smrtno stradao 28-godišnji radnik

Užas na farmi krava kod Osijeka: Radeći za mašinom smrtno stradao 28-godišnji radnik

"Ponovo upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice - nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje porodice. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba.

Također apeliramo i na aktiviste i nevladine organizacije, koji nas često obavještavaju o tačnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti pogotovo sada u zimskim mjesecima", poručila je policija, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije