Užas u Srbiji: Udarao baku šipkom pa je zaklao nožem

Radiosarajevo.ba
Užas u Srbiji: Udarao baku šipkom pa je zaklao nožem
Foto: Kurir / Hapšenje u Mladenovcu
Dejan Stanković (37) uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju baku Zorku Stanković (85). On je nesretnu staricu prvo udarao metalnom šipkom, pa ju je zaklao nožem.

Jezivo ubistvo dogodilo se jučer u popodnevnim satima u porodičnoj kući, u selu Kovačevac kod Mladenovca. Sumnja se da je motiv ubistva to što je baka ubjeđivala Dejana da da ode na psihijatrijsko liječenje.

"On je nakon svađe prvo počeo da udara staricu šipkom, a onda je uzeo nož i ubo je u vrat. Inače, njih dvoje su sami živeli u toj kući. Stanković je posle ubistva pozvao policiju, koja ga je odmah uhapsila", kaže sagovornik Kurira blizak istrazi.kaže naš izvor upućen u istragu.

Mještani Kovačevca kažu da su oko 14 sati vidjeli Hitnu pomoć kako odlazi od kuće nesretne porodice.

"Vidjeli smo policiju i shvatili da rade uviđaj. Kasnije smo se raspitali i rečeno nam je da je Dejan ubio Zorku", priča jedan komšija.

Komšije iz Makovičke ulice kažu da je Dejan bio bolestan i da se liječio jedno vrijeme.

"Živio je sam s bakom otkako mu je prošle godine umrla majka, a bez oca je ostao davno. Nikada se nije ženio, a njegovo stanje se znatno pogoršalo otkako mu je jesenas umrla majka. Sumnjamo da je prestao da pije lijekove jer ga je Zorka stalno opominjala i tjerala da se ženi. Znao je satima po selu da vozi bicikl. Sklanjali smo mu se sa puta jer smo mislili da je na sve spreman", rekle su komšije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije