Užas u Hrvatskoj: U fabrici oružja ranjena dva radnika?

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Hrvatskoj: U fabrici oružja ranjena dva radnika?
Foto: MUP Hrvatske / Hrvatska policija / Ilustracija

Pucanjem iz vatrenog oružja povrijeđene su dvije osobe u pogonu karlovačkog proizvođača oružja HS Produkt, nezvanična saznaje Jutarnji list.

Prema informacijama kojim raspolaže incident se dogodio prilikom testiranja oružja, a je li pošlo po zlu zbog tehničkog kvara na oružju ili zbog neopreznog rukovanja utvrdit će se policijskom istragom. Radnici karlovačke policije su u pogonu fabrike , te se provodi uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja.

Prije njih intervenirali su radnici Hitne medicinske službe, koji su dvojicu radnika prevezli u Opću bolnicu Karlovac.

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Povrijeđeni radnici nisu životno ugroženi, potvrdila je to dr. Ivana Kovačić, ravnateljica Opće bolnice Karlovac.

"Mogu potvrditi da smo primili dvije povrijeđene osobe koje su obrađene kroz naš Objedinjeni hitni prijem, jedna je nakon previjanja puštena na kućnu njegu, a druge ima povrede šake te je još u obradi. Vjerovatno će se i u drugom slučaju raditi o lakšim povredama, ali vidjet ćemo nakon obrade", rekla je za Jutarnji list. dr. Kovačić, dodajući da se radi o muškarcima u dobi između 50 i 60 godina i ne želeći ulaziti u okolnosti pod kojima su te povrede nastale.

Direktor zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić nije htio iznositi detalje slučaja s obzirom na to da se radi o fabrici za proizvodnju oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije