Užas u Hrvatskoj: Objavljen jezivi snimak iz doma za djecu

2
Radiosarajevo.ba
Užas u Hrvatskoj: Objavljen jezivi snimak iz doma za djecu
Foto: Screenshot / Dječiji dom Klasje u Osijeku

Krikove i plač djece koja doslovno jecaju paraju samo oštre rečenice žene koja skrbi o njima.

Ona govori "manijače glupi", "krava si glupa, zaje*avaš", "ti si glupan, je**m ti mater, onu k***u’’, "marš van", "dobit ćeš po pi**i", "začepi gubicu’’... U jednom trenutku čuje se i udarac, a jedno dijete počinje još jače plakati. 

To je samo dio šokantne snimke iz osječkog Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, u njihovoj zgradi u Ružinoj ulici, u samom centru grada Osijeka. Snimku je objavio Telegram, a njenu autentičnost potvrdilo je nadležno Ministarstvo.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Snimka je nastala prije nešto manje od mjesec dana, odnosno 12. juna kada su roditelji dvoje djece (2, 5) koja su smještena u Domu Klasje nazvali kako bi se raspitali o svojoj djeci.

Pretpostavlja se da je neko od djece podigao slušalicu pa su roditelji, kad se veza uspostavila, začuli prodoran dječji plač, a potom i histerično deranje odgojiteljice. Majka je tada mobitelom počela snimati ono što se čulo iz slušalice mobitela njenog nevjenčanog supruga, koji je tog prijepodneva nazvao Dom Klasje.

Roditelji su 30. juna sve prijavili osječkoj policiji. Direktor Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, Vedran Škugor i njegove saradnice Snježana Đorđević i Ana Karalić odbacile su mogućnost da se djecu u njihovoj ustanovi fizički kažnjava. 

Škugor je odbio preslušati snimku, međutim priznao je da su prema jednoj odgajateljici poduzete sankcije, ali nije htio reći što to konkretno znači.

"Samu snimku nisam čuo pa ne mogu ni potvrditi ili opovrgnuti njezinu autentičnost, to će procjenjivati policija ili sud. No, upoznat sam sa situacijom. Apsolutno ne odobravamo nikakav oblik vrijeđanja ili nasilja prema djeci, kao ni prema bilo kome drugome, i za svaki za koji saznamo, uvijek bude sankcioniran", rekao je Vedran Škugor. 

Iz nadležnog Ministarstva objašnjavaju da je direktor odgajateljici izdao tek pisano upozorenje, piše 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije