Užas u Hrvatskoj: Muškarac nožem ubio starijeg čovjeka, ranio i jednu ženu

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Hrvatskoj: Muškarac nožem ubio starijeg čovjeka, ranio i jednu ženu
Foto: MUP Hrvatske / Hrvatska policija / Ilustracija

U ponedjeljak, 20. maja, poslijepodne se u blizini Varaždina dogodila tragedija u kojoj je jedan muškarac nožem ubio drugoga, te je ranio i jednu ženu. Varaždinska policija je priopćila da je napadač (38) uhapšen i priveden te traje kriminalističko istraživanje.

Kako se neslužbeno saznaje, sin je ubio oca pa ranio majku. Saopćenje varaždinske policije prenosimo u cjelosti:

"Oko 17.25 sati u Donjem Knegincu kod Varaždina, u kući, muškarac starosti 38 godina, nožem je povrijedio muškarca starosti 64 godine nanijevši mu ubodne rane te ženu starosti 61 godina nanijevši joj rezne rane po ruci", javlja PU varaždinska.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Od zadobivenih ozljeda 64-godišnjak je nakon pružene medicinske pomoći na mjestu događaja preminuo, dok je 61-godišnjakinji medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njene povrede će se okvalificirati naknadno.

Uhapšen i priveden je 38-godišnjak u PP Varaždin, te je u toku kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne advokatice u Varaždinu, koja će obaviti očevid uz pomoć policijskih službenika. Također je odredila obdukciju preminulog, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije