Užas u bh. susjedstvu: Ugljen monoksidom se otrovalo šest osoba

0
Radiosarajevo.ba
Užas u bh. susjedstvu: Ugljen monoksidom se otrovalo šest osoba
Foto: Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije / Žena preminula u bolnici / Ilustracija

Čak šest osoba završilo je u varaždinskoj bolnici u nedelju navečer nakon što je ugljični monoksid preplavio porodičnu kuću u Dravskoj poljani u Varaždinu u kojoj su se nalazili.

Naime, oko 23 sata šest članova porodice se otrovalo ugljen monoksidom jer je najvjerovatnije došlo do povrata ugljen monoksida u prostoriju uslijed neispravnog dimovodnog objekta i plinskog bojlera.

Na mjesto tragedije odmah je po dojavi pristigla Hitna pomoć koja je šest osoba prevezla u bolnicu gdje su nakon ukazane pomoći zadržani na daljnjem liječenju.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne jedinice Varaždin koji su prilikom postupanja, u kupatilu kuće gdje se nalazi plinski bojler, izmjerili povećanu koncentraciju ugljen monoksida, radi čega su zatvorili dovod plina i provjetrili cijelu kuću.

Također su na mjesto događaja izašli i radnici firme za snabdijevanje plinom koji su izvršili ispitivanje plinske instalacije u kući", kažu iz varaždinske policijske uprave, a prenosi Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije