Užas u Beogradu: Iz šahta izvučena tijela dvojice muškaraca

2
Radiosarajevo.ba
Užas u Beogradu: Iz šahta izvučena tijela dvojice muškaraca
Foto: Prtscr / Instagram / Lokacija gdje su tijela izvučena

"Zašto sam uopšte izlazila na terasu i to vidjela. Bilo je strašno kada su ih iznijeli napolje, bilo je policije tada. Pokrili su ih preko glave, a ispod su bile cipele", kaže jedna zena koja živi u zgradama pored gradilišta gdje su danas iz šahta izvučena tijela dvojice radnika.

Komšije kažu da se ranije ništa slično nije dešavalo i da su svi očekivali da se radovi privedu kraju uskoro.

"U šoku smo, to su mladi ljudi, čula sam da imaju oko 40 godina. Tada ste u najboljem periodu života, a oni poginuše. Da sam im makar odnijela vodu, možda bi im pomoglo", rekla je komšinica.

Nakon građana i vlasti kritikuju (ne)rad ViK-a: Do kada da cure potoci niz ulice?

Nakon građana i vlasti kritikuju (ne)rad ViK-a: Do kada da cure potoci niz ulice?

Jedan od komšija kaže da su radnici najverovatnije došli iz Surdulice 'da zarade koji dinar'.

Prema njegovim riječima, oni su sišli u šaht sa kanalizacionom pumpom da bi je provjerili.

"Ovdje se nivo tla spuštao, pa su morali da stavljaju te crpne stanice za kanalizaciju. Ima ih po 10 metara duboko, a ova je bila neku 5-6 koliko čujem. Ja mislim da su se oni ugušili zbog metana. Ne znam sto su sišli dole tako bez opreme, ali to im je presudilo - reko je jedan komšija.

Udavili se na dubini od 7 metara

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz šahta u Novom Beogradu izvukli tijela dvojice radnika koji su najverovatnije nastradali tokom čišćenja kanalizacione cevi.

- Na lice mjesta poslato je 15 vatrogasaca-spasilaca sa 4 vatrogasnih vozila iz VSJ Novi Beograd, VSJ Zemun i Voždovac. Dolaskom na lice mesta ustanovljeno je da se u šahtu dubine oko 7 metara nalaze 2 radnika okrenuta licem ka dnu šahta u kome se nalazi voda - navodi izvor Blica.

Dačić je dodao je da su vatrogasci-spasioci uz pomoć tronošca izvukli tridesetsedmogodišnjeg i pedesetosmogodišnjeg radnika, koji su bili bez svijesti, a ekipa Hitne pomoći je konstatovala smrt, navodi se u saopštenju MUP-a.

U slučaju, s obzirom na to da se sumnja da je u pitanju nehatna smrt, postupa Treće osnovno javno tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije