Užas u Beogradu: Dvojica pripadnika MUP-a brutalno pretukla kolegu, slomili mu lobanju

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Beogradu: Dvojica pripadnika MUP-a brutalno pretukla kolegu, slomili mu lobanju
Foto: RINA / Ilustracija

Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutin Radovanović, koordinator u direkciji policije brutalno su pretukli kolegu M. V, također načelnika odjeljenja u Interpolu, u lokalu na Cvetnom trgu usred bijela dana, piše Direktno.rs.

On je zadobio teške tjelesne povrede u vidu prijeloma vilice, frakuturu lobanje, kao i prijelom ruke.

Navedenim policijskim službenicima određeno je zadržavanje od 48 sati.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Cijeli događaj se desio jučer u kafiću "Harizma" na Cvetnom trgu, kada se M. V. sastao sa kolegom iz sedišta Direkcije policije B. D., i dok su sjedili za prvim stolom u bašti kafića, prišao im je njihov nekada zajednički kolega Danilo Stojanović, nakon čega je najprije došlo do verbalne prepirke između Danila i M. V., koji je odgurnuo Danila, a on se tada udaljio iz kafića.

Poslije par minuta u "Harizmu" se vraća Danilo sa Milutinom Radovanovićem, i tada dolazi do tuče u kojoj je sa jedne strane učestvovao M.V., a sa druge Danilo i Milutin, kojom prilikom je Milutin zadao više udaraca pesnicom M.V. i na taj način ga povrijedio.

Osoblje kafića i B.D. uspjeli su ih razdvojiti i tada se Danilo i Milutin udaljavaju ka Slaviji, a M.V. se vraća na posao. Povređeni M.V. je ljekarsku pomoć zatražio u KBC Zemun, gdje je dežurni ortoped konstatovao teške tjelesne povrede - prijelom petog prsta desne šake i neurohirurg konstatovao lakše telesne povrede - nagnječenje poglavine, dok je na KCS maksilofacijalni dežurni otorinolarinoglog konstatovao prijelom vilice.

Inače, kako beogradski mediji pišu, Danilo Stojanović zvani Dača i Milutin Radovanović su dovođeni u vezu sa kavačkim klanom, a blisko su sarađivali sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović.

Stojanović je bio načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove (SKOP), dok je Radovanović bio koordinator u direkciji policije i s tog mjesta je potom smijenjen.

Radio je na poslovima po nalogu Dijane Hrkalović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije