Uz trubače Gru ispraćen na vječni počinak: Putuj sa druge strane rijeke...

Radiosarajevo.ba
Uz trubače Gru ispraćen na vječni počinak: Putuj sa druge strane rijeke...
Foto: Mondo.rs / Sahrana Grua

Beogradski reper Dalibor Andonov Gru, koji je poginuo u ponedjeljak u nesreći sa kajtom u Zemunu, sahranjen je na beogradskom groblju Orlovača u 14.30 sati.

Stigli prvi rezultati obdukcije: Evo kako je preminuo Gru

Sahrani je, uz Gruovu porodicu i prijatelje, prisustvovalo više stotina ljudi, među kojima su i njegove mnogobrojne kolege. Nigor, Ajs Nigrutin, Ivana Peters, Goca Tržan, Knez, Marko 187, Vojke Đans, Đekson, Marko Đurovski, Kosta Perović, Natalija Trik FX i mnogi drugi došli su da se posljednji put oproste od svog kolege i prijatelja.

Na sahrani su bili prisutni i trubači, kao i više bajkera, koji su potom bili dio povorke. Oproštajni govor održao je njegov veliki prijatelj i kolega Nigor:

"Dragi Dalibore, putuj sa druge strane reke, tamo se ne leti kajtom, tamo te čekaju prijatelji. Kad ja dođem, prepoznaćeš me po jednoj lozinki, a to je zvižduk i znaćeš da sam ja... Počivaj u miru", uputio mu je kroz suze posljednje reči muzičar.

Grua su potom na vječni počinak ispratili zvuci trubača i pjesme "Tiho noći, moje zlato spava".

Poginuo reper Gru iz Srbije

Podsjetimo, Gru je poginuo u ponedeljak kod Nautičkog kluba "Zemun" prilikom vožnje kajta. U srijedu su se porodica, prijatelji i kolege muzičari oprostili od njega na komemoraciji održanoj u Domu omladine, piše B92.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije