Uz jako policijsko osiguranje: Okupljanje učesnika Povorke ponosa

Anadolija
Uz jako policijsko osiguranje: Okupljanje učesnika Povorke ponosa
/ Anadolija
Uz pojačano policijsko obezbjeđenje, koje je od ranih jutarnjih sati blokiralo uži centar Podgorice, počelo je okupljanje učesnika četvrte Povorke ponosa, koja će biti održana danas.

Povorku, čiji je slogan 'Podrška - porodična vrijednost', organizuje nevladina organizacija 'Kvir Montenegro'. 

Učesnici se okupljaju ispred crnogorske Skupštine, odakle će i krenuti Povorka. Kako je najavljeno, Povorci će prisustvovati predstavnici većine političkih partija i civilnog sektora. Učešće na Povorci najavili su ministri za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka, te kulture Janko Ljumović. 

Okupljeni nose transparente 'Svi za porodicu - porodica za sve', 'Porodica = prihvatanje', 'Učimo da nas ne čine predrasude', kao i zastave duginih boja i Evropske unije. 

Današnja Povorka ponosa biće peta po redu koja se održava u Crnoj Gori, a prvu je u Budvi, 24. jula 2013. godine, organizovao LGBT Forum Progres. Tada je više stotina protivnika tog događaja napalo učesnike, pri čemu je bilo 20-ak povrijeđenih i uhapšenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije