Usvajanje Statuta Vojvodine tokom ljeta

Radiosarajevo.ba
Usvajanje Statuta Vojvodine tokom ljeta

Predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik vojvođanskog Izvršnog vijeća Bojan Pajtić dogovorili su se da se statut Vojvodine i zakon o nadležnostima nađu na dnevnom redu Skupštine Srbije tokom ljeta, pošto republički parlament neće imati uobičajenu dvomjesečnu ljetnu pauzu.

Statut Vojvodine i zakon o nadležnostima naći će se na dnevnom redu Skupštine Srbije tokom ljeta, pošto republički parlament neće imati uobičajenu dvomjesečnu ljetnu pauzu.

Beogradska štampa piše da su Tadić i Pajtić zaključili da je do kašnjenje ova dva, za pokrajinu značajna pravna dokumenta, došlo zato što Vlada Srbije tek sada ubrzano radi na pripremi teksta zakona o nadležnostima, bez kojeg ne može biti usvojen novi statut pokrajine.

Dogovorena su dva moguća termina kada bi republički poslanici raspravljali o statutu i zakonu - jul, za vrijeme održavanja Univerzijade ili početak avgusta.

Vlada Srbije je formirala prije nekoliko mjeseci radnu grupu za izradu nacrta zakona o nadležnostima Vojvodine, što je uslov za potvrđivanje statuta Vojvodine u Skupštini Srbije, piše Blic.

rtrs.tv/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije