Uspješna policijska akcija: Zaplijenjeno više od 650 hiljada paklica cigareta

Anadolija
Uspješna policijska akcija: Zaplijenjeno više od 650 hiljada paklica cigareta
/ Anadolija
Policija Srbije je u koordiniranoj akciji na području Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara zaplijenila 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zapljena te akcizne robe u Srbiji u proteklih 10-ak godina.

Vrijednost oduzetih cigareta procjenjuje na više od 120 miliona dinara ili skoro milion eura. 

Kako navode iz MUP-a Srbije, tokom prošle godine zaplijenjeno je rekordnih dva  miliona paklica. Drugim riječima, policija je samo u poslednjoj akciji, u jednom danu, ostvarila skoro trećinu prošlogodišnjeg "ulova". 

Veći dio cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, pronađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je dio pronađen tokom transporta u tri automobila i dva kombija. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, policija je po nalogu nadležnih tužilaštava odredila zadržavanje do 48 sati za D. B. (1960) i N. T. (1978) s područja Beograda, Z. T. (1978) i S. M. (1977) s područja Šapca i N. V. L. (1974) sa područja Subotice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije