Usmrtila brata i sestru u nesreći kod Dubrovnika, a danas pred sudom: "Kriva sam, ali..."

1
Radiosarajevo.ba
Usmrtila brata i sestru u nesreći kod Dubrovnika, a danas pred sudom: "Kriva sam, ali..."
Foto: Instagram / Klevisa Ymeri

Albanska državljanka Klevisa Ymeri (28), nezaposlena ugostiteljska radnica iz Skadra, izjasnila se krivom za izazivanje teške saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom u kojoj su život izgubili sestra i brat Katarina (18) i Stjepan Đerek (20) iz Gradca kod Ploča.

"Osjećam se krivom, ali ne na način kako je to navedeno i kako me tereti optužnica. Odgovarat ću na sva postavljena pitanja, ali na kraju dokaznog postupka", rekla je Ymeri na početku suđenja danas u Dubrovniku, javlja Dubrovački dnevnik i dodaje da je njen advokat ponovo zatražio puštanje svoje klijentice iz zatvora.

Sudski vještak za saobraćaj rekao je kako se optužena kretala brzinom 90 na sat u fazi preticanja te dijelom u svojoj lijevoj traci. Svojim je BMW-om udarila bočno u VW golf brata i sestre Đerek. Udarac bočno dogodio se uslijed zanošenja Golfa, do čega je došlo zbog kočenja.

Turist ostavio vrećicu čipsa u američkom nacionalnom parku: "Posljedice su ogromne"

Turist ostavio vrećicu čipsa u američkom nacionalnom parku: "Posljedice su ogromne"

"Vozač Golfa mogao je noću, na neosvjetljenoj cesti, temeljem pomicanja farova vozila koje mu ide u susret, vidjeti vozilo okrivljene tek na udaljenosti od 180 metara, što je samo 3,89 sekundi prije nego je došlo nesreće", rekao je vještak.

Dodao je da u spisu nije dobio broj šasije vozila okrivljenice te da se temeljem tog broja od proizvođača može doznati je li u automobil ugrađena "crna kutija".

Ovo je Albanka (29) koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

Ovo je Albanka (29) koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

Branioc optuženice, dubrovački advokat Dragan Pištalo temeljem odredbi Konvencije o ljudskim pravima te Ustava RH, zatražio da se njegova klijentica pusti iz istražnog zatvora na slobodu, a uz obvezu uplate jamčevine od 70 hiljada eura (136 hiljada KM) te oduzimanje pasoša, dnevno javljanje policiji i zabranu napuštanja teritorija Hrvatske.

Također, predložio je da se o okolnostima dinamike vožnje sasluša i suvozač iz Mercedesa albanskih registracija. Inače, to je vozilo kojim se optuženica utrkivala, nakon čega je sudac prihvatio prijedlog novog svjedoka koji će se saslušati na novom ročištu koje je zakazano za 1. oktobra u 9 sati, a advokat Pištalo je preuzeo obavezu osigurati njegov dolazak. Sudac se nije suglasio sa zahtjevom za privremeno puštanje na slobodu, o čemu će odlučiti na novom ročištu, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije