Uslovna kazna za skrivanje Ratka Mladića

Radiosarajevo.ba
Uslovna kazna za skrivanje Ratka Mladića

Srbijansko pravosuđe uslovno je na šest mjeseci zatvora osudilo Miroslava Jegdića, šogora bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića jer je bjeguncu pomagao da izbjegne međunarodni sudski proces, doznaje se od sudskog izvora.
Na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u toku je suđenje Mladiću (70) za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti tokom rata u BiH

Jegdić, brat Bosiljke Mladić, supruge haaškog optuženika Mladića, priznao je odgovornost za skrivanje bjegunca od februara do aprila 2006. u svom domu blizu Beograda, precizira se u saopćenju ureda tužioca zaduženog za ratne zločine.

U avgustu je lokalni sud na godinu dana zatvora osudio jednog drugog člana porodice Mladić, Branislava koji je pet godina skrivao bratića bjegunca u svojoj kući u selu Lazarevu, do hapšenja u maju 2011. nakon 16 godina bijega, javila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije