Uskoro gradnja prve IKEA robna kuća u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Uskoro gradnja prve IKEA robna kuća u Hrvatskoj

IKEA je podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj - u Zagrebu, čija će gradnja početi u martu ili aprilu 2013. godine, saopštila je danas IKEA Hrvatska.

Zahtjev je, kako prenose hrvatski portali, zvanično podnesen jučer pošto su riješene sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje. Robna kuća na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Rijeke u opštni Rugvica trebalo bi da bude otvorena godinu dana pošto počnu radovi.

„Očekujemo da će građevinski radovi početi tokom marta ili aprila 2013.", navodi se u saopštenju.

Prema navodima IKEA, intenzivno zapošljavanje nastaviće se i u 2013. godini, a kulminacija će biti šest mjeseci pred otvaranje robne kuće, kada se očekuje zapošljavanje do 200 radnika. Ukupna investicija švedskog trgovačkog diva iznosiće oko 100 miliona eura, a u njoj će raditi ukupno 350 radnika.

U maju 2011. godine iz švedske kompanije je saopšteno da se na konkurs za osam pozicija unutar buduće robne kuće IKEA u Zagrebu prijavilo čak 2.483 kandidata iz 23 države.

Otvaranje IKEA u Hrvatskoj senajavljuje već godinama. Iako je očekivano ranije, po svemu sudeći sačekaće ulazak Hrvatske u Evropsku uniju planiran za 1. jul 2013.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije