Urednica TVCG spremna na konsekvence zbog Thompsonove pjesme na Dan pobjede

Radiosarajevo.ba
Urednica TVCG spremna na konsekvence zbog Thompsonove pjesme na Dan pobjede
Foto: EPA-EFE / Marko Perković Thompson

Marija Razić, urednica Jutarnjeg programa Televizije Crne Gore, uputila je izvinjenje crnogorskoj javnosti nakon emitovanja spota kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona, prenosi CdM.

Navela je da je zbog propusta spremna da snosi sve dalje konsekvence, dok je Kolegijum TVCG saopćio je da je numera emitovana greškom.

"Jutros sam na samom početku Jutarnjeg programa greškom emitovala numeru Marka Perkovića Tompsona 'Ne boj se', imajući u vidu kontroverze koje se tiču ličnosti izvođača upućujem izvinjenje svim gledaocima RTCG kao i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti", navela je Razić u objavi na Instagramu.

Objava spota hrvatskog pjevača na Dan pobjede nad fašizmom, izazvala je mnoge polemike u javnosti kao i reakcije na društvenim mrežama. Oglasila se i crnogorska opozicija, a najoštriji je bio Dermokratski front.

"Radi se o ciljanoj provokaciji usmjerenoj ka srpskom narodu u Crnoj Gori, SPC i svima koji poštuju vrijednosti tradicionalne Crne Gore. Ovakvi ispadi, sa nacističkom pozadinom, učestali su od strane režima i njegovih struktura i samo se potvrđuje ono na šta je upozoravao i naš veliki patrijarh Irinej – da današnja Crna Gora podsjeća na NDH", poručili su iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije