Uprava u Karlovcu neće otpustiti bivšeg HDZ-ovca: "Željezo je krao van radnog vremena"

5
Radiosarajevo.ba
Uprava u Karlovcu neće otpustiti bivšeg HDZ-ovca: "Željezo je krao van radnog vremena"
Foto: Karlovacki.hr / Stjepan Turković

Od jučer bivši HDZ-ovac Stjepan Turković (64), koji je 5. jula navečer s 31-godišnjim sinom Mijom uhvaćen u pokušaju krađe željeznih šipki s gradilišta obilaznice Turnja, neće dobiti otkaz u Županijskoj upravi za ceste - Karlovac, u Hrvatskoj, u kojoj radi kao savjetnik direktora.

Iz Županijske uprave za ceste su za Telegram rekli da ih ne brine činjenica da je Turković krao armaturu jer se to dogodilo "izvan radnog vremena".

Aktualni direktor Darko Bebić nedjelovanje po tom pitanju pravda time da Turkovića na radno mjesto savjetnika nije postavio on, nego je zaposlen temeljem ugovora o radu nakon provedenog javnog natječaja pa se na raskid primjenjuju odredbe Zakona o radu, piše Telegram.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Inače, Turković, koji je dugi niz godina bio u HDZ-u Hrvatske, danas je zaprijetio novinarima. Turković se javio KAportalu, koji je otkrio slučaj, i prijetio im sudom ako ne uklone tekst.

"Ako u roku od pola sata ne maknete tekst, vidjet ćemo se na sudu jer ja nisam javna osoba i nemate pravo objavljivati moje fotografije", rekao je Stjepan Turković u telefonskom razgovoru glavnom uredniku portala.

Turković tvrdnju da nije javna osoba temelji na tome što je, nakon što je objavljeno da je sa sinom krao željezo, izašao iz HDZ-a.

Na pitanje urednika KAportala kako to da nije javna osoba kad je u trideset godina prošao razne stranačke funkcije, bio direktor tamošnje gradske kompanije, pa rukovoditelj županijske ustanove u kojoj i sad radi kao savjetnik te na svim redom izborima bio na listama i tražio povjerenje birača, samo je rekao da više nije ni član HDZ-a, prepričava Index pisanja tamošnjih medija.

KAportal piše kako tokom razgovora s njihovim urednikom nije izrazio žaljenje ili rekao da je možda pogriješio, nego je išao banalizirati sam pokušaj krađe rekavši da je to "mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije