Upoznavanje naroda i kultura jugoistočne Evrope

Radiosarajevo.ba
Upoznavanje naroda i kultura jugoistočne Evrope

Opšta uprava Evropske komisije za proširenje pokrenula je internet stranicu namijenjenu promociji kulture naroda jugoistočne Evrope

Internet stranica www.southeast-europe.eu postavljena je sa ciljem da se uzdigne svijest o kulturnom bogatstvu sadašnjih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata iz tog dijela Evrope, kao i da se pobiju predrasude o njima, saopšteno je iz Evropske komisije. Novinari će na stranici predstavljati umjetnost, ples, teatar, film, gastronomiju, književnost, muziku i sport regiona.

Prezentacija posebno naglašava članke o lokalnoj muzičkoj sceni, filmskoj produkciji, knjigama, a kalendar događaja omogućuje posjetiocima da se informišu o dešavanjima u regionu. Tekstovi koji su do sada objavljeni odnose se na Svjetski skijaški kup u Zagrebu, Međunarodni muzički festival u Ankari, tradicionalni narodni ples „kolo” u Srbiji, sarajevsko Bijenale savremene umjetnosti i drugo.

Internet stranicu Jugoistočna Evropa: Narod i kultura pokrenula je Opšta uprava Evropske komisije za proširenje.

Novinari i fotografi koji žele da objave svoje radove na stranici mogu da ostave podatke na e-mail: info@southeast-europe.eu.

E-novine.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije