Umro legendarni Zoran Modli: Njegov glas u džinglovima obilježio je bivšu Jugoslaviju

Radiosarajevo.ba
Umro legendarni Zoran Modli: Njegov glas u džinglovima obilježio je bivšu Jugoslaviju
Foto: TV Most / Zoran Modli

Radio Laguna je objavio da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71). Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom '70-ih godina u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks". Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pjevač, ali su izdali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom '80-ih kada je imao emisiju "Ventilator 202", sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje karijeri pilota putničkih aviona. Emisiju "Modulacije" Modli počinje na tada novoosnovanom radiju "Pingvin" u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju "Zair" (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namijenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam. Zoran Modli je o svom uzbudljivom životu pričao i kao gost Ivane Zarić u emisiji "Tri tačke".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije