Umjesto da odmaraju: Njemačka porodica čistila plažu na Cresu...

Radiosarajevo.ba
Umjesto da odmaraju: Njemačka porodica čistila plažu na Cresu...
FOTO: Facebook / Čistili plažu na Cresu

Iako se Hrvatska generalno može pohvaliti čistom obalom i morem, nije tajna da Hrvati još uvijek nemaju previsoku svijest o ekologiji, piše 24sata.hr.

Tako nerijetko možemo vidjeti da se u more ispušta kanalizacija, a svaka akcija čišćenja podmorja na površinu iznjedri na stotine kilograma smeća.

Na svojoj koži onečišćenje Jadrana osjetila je i njemačka porodica Hund koja je na plaži u Cresu zatekla, kako su opisali - zastrašujući prizor.

Prije nego što će se tamo kupati, odlučili su očistiti plažu što je njima svakako za pohvalu, a nama - na sramotu.

Svoje iskustvo na Facebooku je podijelio član porodice Oskar Hund.

“Nakon otkrića uz more, opet smo skupljali smeće, no nema šanse da se to učini odjednom. Da bismo uspjeli, morali smo prikupljanju otpada postupiti postupno i bavili smo se prvenstveno stvarima za koje smo pretpostavili da su posebno grozne, poput mreža. Rezultat: Jedna slamka, ali bezbroj pamučnih štapića za uši u raznim bojama. Mnoštvo mreža i vreća. Zastrašujuće je bilo vidjeti i izrezane boce, pretvorene u lijevak. Usudili smo se pretpostaviti da su korištene za gorivo čamaca, nakon čega su bezbrižno bačene u more”, objavio je Nijemac Oskar Hund na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije