Ukrali mladu u Prćilovcima: U obračunu porodica rođak dobio sjekiru u glavu

Radiosarajevo.ba
Ukrali mladu u Prćilovcima: U obračunu porodica rođak dobio sjekiru u glavu
Policija u Nišu (Srbija) uhapsila je T. S. (46) iz okoline Prćilovaca kod Aleksinca zbog sumnje da je sjekirom u glavu udario D.R. (44) nanijevši mu teške tjelesne povrede glave opasne po život.

Incident se dogodio nakon što je 25-godišnji mladić na silu oteo djevojku s kojom je bio u vezi i odveo je kući s namjerom da je oženi, kada je po nju došla njena porodica.

Tada je, prema navodima policije, krenuo verbalni i fizički sukob članova dvije porodice. Jednom od rođaka maloljetnice, T.S. je iz ruku oteo sjekiru i udario ga njome direktno u glavu, nanijevši mu teške telesne povrede opasne po život.

T. R. je u srijedu oko 22 sata prevezen u Urgentni centar u Nišu, nakon čega je hitno operiran, ali je i dalje životno ugrožen.

"On je u komi. Posljedica tog nasilnog akta je da je dobio epiduralni hematom, koji mu je ugrožavao život i koji je hitno uklonjen u srijedu uveče. Nakon operacije on je intubiran, nije više na respiratoru. Njegovo stanje se i dalje prati i još uvijek je jako ozbiljno", rekao je Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca osumnjičenom T.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu, dok je protiv 25-godišnjaka koji je oteo devojku, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije