Ukrajina o 'nesretnom' spotu: U pitanju je tehnička greška

Radiosarajevo.ba
Ukrajina o 'nesretnom' spotu: U pitanju je tehnička greška

Oksana Sljusarenko, veleposlanica Ukrajine u Crnoj Gori, prenijela je službenoj Podgorici ispriku svoje vlade zbog promotivnog spota, u kojem je prikazana karta Europe na kojoj su Crna Gora i ostale države bivše Jugoslavije označene kao Hrvatska, i objasnila da je u pitanju tehnička greška.

Sljusarenko je danas, na crnogorski zahtjev , na temu spornog spota razgovarala s direktorom Generalnog direktorata za bilateralne poslove Željkom Perovićem koji je zahvalio na brzoj reakciji i pojašnjenju, priopćilo je Ministrastvo vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore, javlja Tanjug.

Sugovornici su, prenose crnogorski mediji, razmijenili stavove io pitanjima vezanim za bilateralne odnose i aktualnu političku situaciju u Ukrajini.

 Podsjećanja radi, u promotivnom videu, u kojem privremeni premijer Ukrajine Arseniy Jacenjuk objašnjava zašto bi ta zemlja trebala postati dio Europske unije, pojavljuje se sporna karta na kojoj su teritorije svih država bivšeJugoslavije predsavljene kao teritorija Hrvatske, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije