Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor sinu Željka Mitrovića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika Pinka Željka Mitrovića, Aleksandru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je Tanjugu glasnogovornica suda Mirjana Piljić.

Protiv Aleksandra Mitrovića se u Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom jula, vozeći džip neprilagođenom brzinom, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i tom prilikom usmrtio pješakinju Andreu Bojanić (17), učenicu 14. Beogradske gimnazije.

Nakon incidenta nije pružio pomoć nastradaloj, već se odvezao sa mjesta nesreće, ali se dva sata kasnije sam javio policiji.

Odluku o puštanju Mitrovića na slobodu donio je Apelacioni sud u Beogradu koji je preinačio rješenje Višeg suda.

Piljić je agenciji Beta pojasnila da je sud ocijenio da su osnovane žalbe Mitrovićevih advokata koji su ukazivali da "nema osobitih okolnosti da će okrivljeni ometati postupak uticanjem, između ostalog i na nesaslušane svedoke".

U odluci je navedeno da ne stoji ni zakonski osnov za zadržavanje okrivljenog zbog postojanja posebno teških okolnosti krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije