Ukinut pritvor ocu ubijene Vanje Gorčevske (14) koji je osumnjičen da je kćerku predao otmičarima

0
Radiosarajevo.ba
Ukinut pritvor ocu ubijene Vanje Gorčevske (14) koji je osumnjičen da je kćerku predao otmičarima
Foto: Linkedin / Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje

Vrhovni sud Sjeverne Makedonije je ukinuo zatvorski pritvor Aleksandru Gorčevskom, ocu ubijene 14-godišnje djevojčice Vanje Gorčevske, i odredio mu mjeru kućnog pritvora.

Njegov advokat Vladimir Tufegdžić pozdravio je odluku suda i Televiziji Telma rekao da je to "mala satisfakcija za ogromnu nepravdu i tragediju koja je nanijeta Gorčevskom".

Dodao je da je "Gorčevski dvaput bio podvrgnut torturi i završio na klinici, o čemu je obavješten Helsinški komitet od kojeg se čeka izvještaj".

Danas se obilježava Dan sjećanja na 1.601 ubijeno dijete u opkoljenom Sarajevu

Danas se obilježava Dan sjećanja na 1.601 ubijeno dijete u opkoljenom Sarajevu

Današnja sjednica bila je druga javna sjednica Vrhovnog suda Sjeverne Makedonije povodom mjere zatvorskog pritvora Vanjinom ocu, a u martu ove godine žalba mu je odbijena kao neosnovana.

Podsjetimo, Vanjin otac je osumnjičen da je pomagao u otmici svoje kćerke Vanje Gorčevske, čiji je nestanak prijavljen 27. novembra prošle godine, a nađena je mrtva kod Skoplja 3. decembra, kada je mrtav nađen i 74-godišnji Panče Žežovski iz Velesa.

Za ta dva ubistva prvoosumnjčen je Ljubomir Palevski Palčo koji čeka ekstradiciju iz Turske, a za saučesništvo se sumnjče Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije