Uhapšeno 17 trgovaca ljudima

Radiosarajevo.ba
Uhapšeno 17 trgovaca ljudima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić je potvrdio za Al Jazeeru Balkans da je na području Srbije izvršena akcija u sklopu koje je uhapšeno 17 osoba osumnjičenih za krijumčarenje emigranata s područja zemalja Afroazije. 

"Ovo nije prva akcija tog tipa, ali će svakako imati veliki odjek u Savetu ministara Evropske komisije jer je ova tema jedna među važnima u prethodnim sastancima", rekao je Dačić i dodao da je došlo do povećanja broja ilegalnih emigranata koji koriste Srbiju kao tranzitnu zemlju na putu za zemlje EU.  

Naveo je da je vođa krijučara Blaško Vac iz Subotice, te da je pretreseno više od 20 objekata na teritoriju Srbije - Subotica, Beograd, Pančevo, Loznica, Kanjiža i Mol. 

Akciju su sproveli pripadni Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa tužilaštvom za organizovani kriminal i u suradnji sa policijama Mađarske, Austrije i područnih policijskih uprava iz Subotice, Šapca, Beograda i Pančeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije