Uhapšeni zbog prijetnji novinarki (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni zbog prijetnji novinarki (VIDEO)

Policija je uhapsila trojicu huligana koji su na utakmici Partizan - Šajhtor pozivali na ubistvo autorke Insajdera Brankice Stanković.

Goran Klještan (33) i Aleksandar Perišić (28) uhapšeni su sinoć, dok je jutros na Novom Beogradu uhapšen Milan Gudović (23). Oni su na utakmici Partizan- Šajhtor pozivali na linč i ubistvo novinarke Bankice Stanković, prenio je B92.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je u četvrtak uveče da su uhapšena dva lica, Goran Klještan, rođen 1976. godine i Aleksandar Perišić, rođen 1981. godine po kvalifikaciji tužioca zbog ugrožavanja sigurnosti.

"Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati i očekuje se da posle toga počne krivični proces", objasnio je Dačić.

http://www.youtube.com/watch?v=jzZ-_xf4zao&feature=player_embedded


On je dodao da su identifikovane i ostale osobe koje su bila u grupi kojaje pozivala na linč Brankice Stanković.

"Sigurno je da u ovoj državi niko nikome ne smije da prijeti niti da ugrožava bilo čiju sigurnost. Policija i ministarstvo unutrašnjih poslova će preduzeti najodlučnije mjere i sankcionisati sva takva krivična dela", rekao je Dačić.

Emisija "Insajder" se prethodne dvije nedjelje bavila upravo podgrupom Alkatraz i krivičnim djelima za koja su osumnjičeni pripadnici ove navijačke grupe.

Prijetnje upućene sa tribina na utakmici Partizan- Šahtjor nisu prve koje su upućene autorki Insajdera Brankici Stanković.

Odmah posle emitovanja prve emisije o huliganima koji sebe nazivaju navijačima, uslijedile su prijetnje na internetu, ali i skandiranje na sportskim terenima, među kojima i na košarkaškoj utakmici Partizana i Efesa, gde su se skandiranju pridružili čak i igrači Partizana.

Vezano: Brankica Stanković: Prijetnje za slobodu govora

fonet/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije