Uhapšeni u Novom Pazaru pušteni na slobodu

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni u Novom Pazaru pušteni na slobodu

Osobe koje su jutros privedene pod sumnjom da su povezane s Mevlidom Jašarevićem, napadačem na Ambasadu SAD-a u Sarajevu, puštene su nakon informativnog razgovora.

U policijskoj akciji koja je započela jutros na 18 mjesta na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina privedeno je 17 osoba.

Ministar Ivica Dačić je ranije izjavio da je MUP u saradnji s BIA-om jutros u 5 sati izveo akciju protiv vehabijske zajednice na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Direkotr policije Milorad Veljović zatim je naveo da će se naknadno procijeniti da li će biti potrebe za privođenjem još ljudi.

MUP je saopćio da je u prostorijama Policijske uprave u Novom Pazaru privedeno 12 osoba s teritorije Novog Pazara, dvije osobe iz općine Tutin, dvije iz općine Sjenica i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Pripadnici policije su u saradnji s BIA-om pretresli 18 objekata na širem području općina Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Tom prilikom pronađeno je 18 kompjutera i laptop računara, oko 1.800 CD diskova, oko 30 audio kaseta, oko 50 SMS kartica, veći broj kompakt diskova, jedna videokamera sa 17 kaseta, pet vojnih uniformi, tri veća noža, jedna sablja, nekoliko bejzbol palica, kao i literatura koja opisuje i propagira ideje tog pokreta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije povećalo je stepen sigurnosti ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država, rečeno je u MUP-u.

Kako se navodi, stepen sigurnosti je povećan duž cijele Ulice kneza Miloša, u kojoj se, osim američke ambasade, nalazi i više drugih diplomatskih objekata.

Povećan je kako broj pripadnika policije tako i broj policijskih vozila, rekli su sinoć u MUP-u.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je Tanjugu da je napadač na ambasadu SAD identifikovan kao Mevlid Jašarević, navodeći da ga je o tome obavijestio njegov kolega iz BiH Sadik Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije