Uhapšeni osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori

Anadolija
Uhapšeni osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori
Vreme / Predrag Bogičević
Crnogorsko tužilaštvo dalo je nalog za raspisivanje potjernice početkom decembra 2016. godine za dvojicom državljana Rusije i dvojicom državljana Srbije.

Državljani Srbije osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori Nemanja Ristić (43) i Predrag Bogićević (47), uhapšeni su danas na teritoriji Srbije po crnogorskoj potjernici, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. 

Crnogorsko tužilaštvo dalo je nalog za raspisivanje potjernice početkom decembra 2016. godine za dvojicom državljana Rusije i dvojicom državljana Srbije Ristićem i Bogićevićem, koje sumnjiči da su organizirali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Crne Gore Mile Đukanovića, prenijeli su srbijanski mediji.

Crna Gora vodi postupak protiv grupe od 18 državljana Srbije i dvojice državljana Ruske Federacije, a većina ih je u pritvoru u Podgorici.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović je ranije danas u Beogradu kazala da Srbija bude dobila neophodnu dokumentaciju u skladu sa bilateralnim ugovorom o izručenju državljana koji ima sa Crnom Gorom, onda će biti nastavljen postupak u vezi sa zahtjevom te države za izručenje dvojice srpskih državljana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije