Uhapšena ženska osoba u slučaju Jelavić

Radiosarajevo.ba
Uhapšena ženska osoba u slučaju Jelavić

Jedna ženska osoba je uhapšena, dok se za dvije traga u zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije i MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona na području Prozor-Rame u vezi sa otmicom Ante Jelavića, bivšeg člana Predsjedništva BiH, saznaje Agencija ONASA od izvora bliskog policiji HNK. Prema istom izvoru, locirana je kuća, u kojoj je Jelavić bio zatočen, i automobil koji su koristili otmičari. U cilju istrage, kako je kazao, ostale informacije za sada nisu dostupne.

Iz zagrebačke Policijske uprave je potvrđeno da su u Zagrebu uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su povezane sa otmicom Jelavića, te da se kriminalistička obrada nastavlja. Mediji su nezvanično objavili da je riječ o Mariju Miličeviću zvanom Baja i Vladi Ćoriću zvanom Barun, bivšim pripadnicima Kažnjeničke brigade Hrvatskog vijeća odbrane, kojom je komandovao Mladen Naletilić Tuta.

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH, Jelavić, kidnapovan je u srijedu, 8. aprila, poslijepodne ispred hotela "Internacional", koji se nalazi nedaleko od njegovog stana u Zagrebu. Jelavić je u četvrtak oko 22.00 sata sam došao u sjedište zagrebačke policije, gdje je sa njim obavljen informativni razgovor. On tvrdi da je pobjegao otmičarima zahvaljujući njihovoj nesmotrenosti, dodavši da su ga držali na području Rame u BiH i da je riječ o pripadnicima dijela zagrebačkog kriminalnog miljea.

U BiH Jelavića čeka ponovljeno suđenje zbog malverzacija novcem iz Hrvatske preko Hercegovačke banke u periodu od 1998. do 2001. godine, a prema prvoj presudi, koju je u julu 2006. godine ukinulo žalbeno vijeće Suda BiH, osuđen je na deset godina zatvora.

FTV/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije