Uhapšena kriminalna grupa iz Srbije

Radiosarajevo.ba
Uhapšena kriminalna grupa iz Srbije

U zajedničkoj akciji srbijanske i španske policije, u nekoliko španskih gradova, uhapšeno je najmanje 15 osoba koje se dovode u vezu s kriminalnom grupom Luke Bojovića, a među uhapšenima su državljani Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, potvrdio je direktor srbijanske policije Milorad Veljović, prenosi Fena.
   
Akciju su, kako navode beogradski mediji, izvele sigurnosne službe Srbije, Uprava kriminalističke policije i policija Španije, a pretraženo je 20 stanova i privatnih kompanija u Las Palmasu, Alicanteu i još nekoliko španskih gradova. Uhapšeni su među ostalim Bojovićev brat Nikola i supruga Barbara.
   
 Sve uhapšene sumnjiče da su dio kriminalne grupe odgovorne za likvidacije, pranje novca i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španiji i zemljama Evropske unije, navode beogradski mediji.
   
 Luka Bojović je označen kao vođa tzv. zemunskog klana, kriminalne organizacije na čijem je čelu od aprila 2003. godine, nakon što je klan sudjelovao u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, te policijske akcije Sablja, u kojoj su likvidirani prethodni šefovi klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum.
   
 Bojović je iz Srbije pobjegao u junu 2010. nakon što su uhapšni Sretko Kalinić i Miloš Simović, čemu je prethodio njihov obračun u Zagrebu.
   
 Luka Bojović, Vladimir Milisavljević zvani Budala i Siniša Petrić uhapšeni su početkom ove godine u Valenciji i u toku je procedura za njihovo izručenje srbijanskom pravosuđu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije